2009-06-04 15:34:57• hírek • Parajdi Andrea

Hétköznap is működni fog

A gyerekek örömére hamarosan rendes „nyitvatartási idő" szerint lehet használni a Kossuth kerti kisvonatot. A városi tanács csütörtökön úgy döntött egy lejt kell kifizetni annak, aki felszállna a „gőzösre".

A Közterületfenntartó Szolgálat adminisztrálja a gyerekek szórakoztatására a Kossuth kertben tavaly év végén elhelyezett modern kisvonatot, amely hamarosan hivatalos időintervallumban szinte naponta működni fog.

Cristian Bozai Voda, a Közterületfenntartó Szolgálat vezetője a Szatmár.ro- nak elmondta még a Prefektúra intézményétől meg kell kapniuk néhány dokumentumot, amelyek engedélyezik a vonat elindítását, erre várhatóan pár napon belül sor kerül.

A tervek szerint a hétfő kivételével minden nap beindítják a vonatot, amelyet mindvégig egyetlen egy mozdonyvezető irányít. A kisvonat hat órán át működik majd, mindenképpen a délutáni órákban, valószínűleg 12 és 18, vagy 13 és 19 óra között. -Még semmit sem konkretizáltunk, mindent akkor egyeztetünk le ha már megkaptuk a szükséges engedélyeket. Annyi biztos, hogy a vonat egy nap hat órát üzemel majd, ugyanis ennyi ideig bírja az akkumulátora, azután pedig nyolc órás feltöltési időt igényel- mondja Bozai Voda.

A tanácsosok csütörtökön úgy döntöttek egy szimbolikus összegért, vagyis egy lejért lehet majd felszállni a vonatra, három éven aluli gyerekeknek pedig ingyenes. A vonaton tíz évesnél kisebb gyermekek csak szülői felügyelettel utazhatnak.


Egy lejért lehet majd felszállni a Kossuth kerti kisvonatra.
Egy lejért lehet majd felszállni a Kossuth kerti kisvonatra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: